warnawarnigadiskidal

Minggu, 30 Oktober 2016

Celoteh Si Gadis Kidal: 8 ETIKA MUDAH FAHAM BERPURDAH
celotehsigadiskidal.blogspot.com/.../8-etika-mudah-faham-berpurd...
Translate this page
Tak salah pun pakai purdah dengan baju berwarna. Pakai la warna yang lembut, warna yang tak menonjol, warna yang bukan berwarna-warni. Islam itu kan ...
Celoteh Si Gadis Kidal: TABARRUJ..? BOLEH JE
celotehsigadiskidal.blogspot.com/2014/01/tabarruj-boleh-je.html
Translate this page
Tetapi hendaklah wanita itu keluar dengan sopan, tidak bersolek dan bermake-up berwarna warni, dan tidak tabarruj yakni menampakkan aurat, berpakaian ...
Gadis Kidal • @wo_asmahani's Images and Videos on Instagram
https://taginstant.com › Instagram › wo_asmahani
Translate this page
Gadis Kidal(wo_asmahani) Instagram Profile Photo. Gadis Kidal ... Day 4th of Warna Warni #PetrosainsScienceFestival at #Petrosains #KualaLumpur.. OHAIYO ...
Blogger: User Profile: Si Gadis Kidal
https://www.blogger.com/profile/10812057036786675517
Translate this page
Si Gadis Kidal ... HAZIRAH JAYADI♥ · Hitam,Putih dan Warna-warni · Hns Zhrddn△ · honeybleeding.blogspot · I Need A Miracle · IMANMAL · Intan Shahira.
warna-warni: Fakta unik di balik tangan kidal
warna-warni01.blogspot.com/.../fakta-unik-di-balik-tangan-kidal.ht...
Translate this page
Aug 18, 2013 - Gara-gara didominasi otak kanan, orang kidal jadi jauh lebih kreatif dibanding ... SATU HARI MERDEKA · Gadis Yang Menyesal Ingin Memilih ...
August - :)...Si GADIS Kidal
akuputritutu.blogspot.com/2012_08_01_archive.html
Translate this page
Aug 5, 2012 - Si GADIS Kidal :) ... y mmbosankan. trime kasih kerana sudi mewarnai hidup aku semula selepas warna warni itu bertukar mnjadi kelam.. thank ...
Tutorial : Tulisan Warna-Warni Menggunakan Photoshop - LYSSA ...
www.lyssasecret.com/2012/04/tutorial-tulisan-warna-warni.html
Translate this page
Apr 18, 2012 - Gadis Kidal Berceloteh... 18/04/2012 .Assalamualaikum ! Peacee Yo(!) ^_^v. HEHE . Dah lama nak buat tutorial ini . Tapi , tak ada masa .
JR's Blog: Dunia Kejam Seorang Kidal
mycuteshoppe.blogspot.com/2014/.../dunia-kejam-seorang-kidal.ht...
Translate this page
Apr 7, 2014 - The Rainbow Diet, Tren Diet Warna-warni untuk Tubuh Langsing dan Sehat .... Kita kejam kerana kita tak memahami keupayaan orang kidal.
Tangan Kidal: 17 Fakta Menarik dan Unik Tentang Mereka
www.1kedai.com/kedai/index.php?option...id...kidal...
Translate this page
Apr 9, 2014 - Artikel yang menerangkan kelebihan dan kekurangan si kidal.
Lukisan Hati Pendosa: Warna Warni Kehidupan
cikgadiskidal.blogspot.com/2012/11/perjalanan-hidup.html
Translate this page
Warna Warni Kehidupan .... Posted by Si Gadis Kidal at 4:41 AM · Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to FacebookShare to Pinterest ...

Selasa, 05 Januari 2016

Assalamualaikum you alls.... =*
hehehe...

Rasanya,raya tahun nih,mesti ramai kan yang pegi cameron kan? antaranya blogger = Fatin diana,miley jayley,amalia,yaya safia dan termasuk jugalah aimi. =)

aimi pegi lawatan budak tahun 5 walaupun aimi budak tahun enam! ehehehe...kami fasilitator kat sana ekekeke... =D

first,kami pi ladang ros, ni hah gamba nye =


time nih tak ready sangat nak ambik gamba... heheh.. lol.
copp!! time dkat ladang bung nih,kami tnampak satu pokok yang biasa kami tengok,tapi nama dia sangat sensitif.ni lah gambanya =


    subhanallah... =(

Second kami pi ladang teh dekat ladang boh tea. =D

yaallah udara kat sana memang segar.tambah pulak,tengok sungai kecik sepanjang ladang teh tuh,lagilah best..

tempat seterusnya,kami pi check in hotel dulu...memang best giler ahh kat hotel tuh,dah la murah,selesa pulak tuh,Actually dia bukan hotel,tapi apartment sementara...dah la mase kami nak naik bukit tuh,hujan renyai-renyai.lagila,dah la bawak beg yang berat tahap GABAN.waduh-waduh... =D

nak tengok mcm mana selesanya hotel nih?nih hah..


kami siap buat projek kumpul souveniours lagi tau! =)

okeylah,nak tahu cerita seterusnya..??nantikan part 2.. =)

Minggu, 15 November 2015

JAKARTA, KOMPAS.com -- Usai membaca dan melihat tayangan berita tentang teror bom dan penembakan di Paris, Perancis, Jumat (13/11/2015) malam waktu setempat, artis peran dan vokalis Mikha Tambayong (21) menyadari sesuatu. 

"Menurut aku itu insane sih, sudah enggak ada humanity sama sekali. Membuat aku semakin aware kalau orang sudah semakin jahat," ujarnya usai konferensi pers Shout Out mendukung Hari Gerakan Membaca Nasional di Perputakaan Nasional RI, Jakarta Pusat, Sabtu (14/11/2015). 

"Apa yang mereka lakukan udah enggak berperikemanusiaan. Jujur, aku sedih bacanya," tambahnya. 

Pemain sinetron Kepompong ini juga mengucapkan belasungkawa terhadap ratusan orang yang tewas karena serangan bom dan tembakan itu. 

"Aku ucapkan duka cita mendalam. Aku sedih banget, semoga keluarga yang ditinggalkan diberikan kekuatan," kata Mikha.