warnawarnigadiskidal

Selasa, 05 Januari 2016

Assalamualaikum you alls.... =*
hehehe...

Rasanya,raya tahun nih,mesti ramai kan yang pegi cameron kan? antaranya blogger = Fatin diana,miley jayley,amalia,yaya safia dan termasuk jugalah aimi. =)

aimi pegi lawatan budak tahun 5 walaupun aimi budak tahun enam! ehehehe...kami fasilitator kat sana ekekeke... =D

first,kami pi ladang ros, ni hah gamba nye =


time nih tak ready sangat nak ambik gamba... heheh.. lol.
copp!! time dkat ladang bung nih,kami tnampak satu pokok yang biasa kami tengok,tapi nama dia sangat sensitif.ni lah gambanya =


    subhanallah... =(

Second kami pi ladang teh dekat ladang boh tea. =D

yaallah udara kat sana memang segar.tambah pulak,tengok sungai kecik sepanjang ladang teh tuh,lagilah best..

tempat seterusnya,kami pi check in hotel dulu...memang best giler ahh kat hotel tuh,dah la murah,selesa pulak tuh,Actually dia bukan hotel,tapi apartment sementara...dah la mase kami nak naik bukit tuh,hujan renyai-renyai.lagila,dah la bawak beg yang berat tahap GABAN.waduh-waduh... =D

nak tengok mcm mana selesanya hotel nih?nih hah..


kami siap buat projek kumpul souveniours lagi tau! =)

okeylah,nak tahu cerita seterusnya..??nantikan part 2.. =)

Minggu, 15 November 2015

JAKARTA, KOMPAS.com -- Usai membaca dan melihat tayangan berita tentang teror bom dan penembakan di Paris, Perancis, Jumat (13/11/2015) malam waktu setempat, artis peran dan vokalis Mikha Tambayong (21) menyadari sesuatu. 

"Menurut aku itu insane sih, sudah enggak ada humanity sama sekali. Membuat aku semakin aware kalau orang sudah semakin jahat," ujarnya usai konferensi pers Shout Out mendukung Hari Gerakan Membaca Nasional di Perputakaan Nasional RI, Jakarta Pusat, Sabtu (14/11/2015). 

"Apa yang mereka lakukan udah enggak berperikemanusiaan. Jujur, aku sedih bacanya," tambahnya. 

Pemain sinetron Kepompong ini juga mengucapkan belasungkawa terhadap ratusan orang yang tewas karena serangan bom dan tembakan itu. 

"Aku ucapkan duka cita mendalam. Aku sedih banget, semoga keluarga yang ditinggalkan diberikan kekuatan," kata Mikha.